Zwembad Warmtepomp Comfortpool ECO+ 3

Waardering:
93%
free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-16020

Een heerlijk verwarmd zwembad in je eigen achtertuin… Met de Comfortpool ECO+ 3 zwembad warmtepomp kan het! De warmtepomp warmt het zwembadwater op en houdt het vervolgens op een constante temperatuur. De ECO+ is eenvoudig te bedienen, stil, energiezuinig en kan je zwembadwater al verwarmen bij een buitentemperatuur van 10°C. Met de ECO+ 3 warmtepomp verleng je het zwemseizoen, en geniet je ook op de koudere dagen van je zwembad.

Handig voor erbij
€ 97,96
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

Voor efficiënte zwembadverwarming is een warmtepomp de beste keuze: energiezuinig en met hoog rendement. Een Comfortpool ECO+ warmtepomp verwarmt je zwembad snel en houdt het water constant warm (bij ingeschakelde filterpomp), zodat je altijd kunt genieten van een heerlijke duik. Met een duurzame titanium warmtewisselaar, zoutbestendig ontwerp en stille werking dankzij de schroefcompressor en fluisterstille ventilator, is dit dé perfecte oplossing voor comfortabel zwembadplezier!

Voordelen ECO+
  • Voordelig basismodel warmtepomp
  • Eenvoudige bediening met thermostaatknop
  • Werkt al bij 10°C buitentemperatuur
  • Efficiënte en energiezuinige zwembadverwarming
  • Titanium warmtewisselaar, goed bestand tegen erosie
Technische details
    • Max. zwembadgrootte: 15.000 L
    • Verwarmingscapaciteit 27°C: 3,7 kW
    • Verwarmingscapaciteit 15°C: 3,0 kW
    • COP waarde*: 5,1
    • Luchtuitlaat: zijkant
    • Min. pompsterkte: 4,5 m³ / uur
    • Formaat: 77 x 30 x 49 cm
    • Gewicht: 29 kg
Extra benodigdheden

Zwembad met Ø 38 mm aansluiting

Zwembad met Ø 32 mm aansluiting



Verwarmd zwembadwater


De ECO+ warmtepomp serie


De ECO+ serie is het basismodel van Comfortpool warmtepompen: energiezuinig, stil en betaalbaar. Met een eenvoudige thermostaatknop stel je moeiteloos de gewenste temperatuur in, waarna de ECO+ het zwembadwater begint te verwarmen. Zelfs bij buitentemperaturen vanaf 10°C geniet je al van aangenaam verwarmd zwembadwater. Ideaal voor wie vroeg in het seizoen wil zwemmen! Met zijn efficiënte werking en gebruiksvriendelijke bediening is de ECO+ warmtepomp perfect voor wie op zoek is naar een lekker warm zwembad, zonder hoge kosten.



Hoe werkt de warmtepomp?


In de warmtepomp circuleert een koudemiddel dat warmte uit de buitenlucht opneemt. Het kan altijd bruikbare warmte uit de lucht halen, ook wanneer het buiten nog best koud is. Het koudemiddel verdampt tot een gas en wordt in de compressor onder hoge druk gebracht, waardoor het sterk opwarmt. Dit hete gas geeft zijn warmte af aan het koude zwembadwater, dat zo opwarmt en lekker warm weer terugstroomt naar het zwembad. Het koudemiddel koelt vervolgens af, wordt weer vloeibaar, en begint het proces opnieuw. Zo geniet je altijd van heerlijk verwarmd zwembadwater!



Werking warmtepomp

 

ECO+ warmtepomp


Efficiënte, energiezuinige zwembadverwarming


Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en is daardoor een zeer energiezuinige manier om je zwembad te verwarmen. Het is zuiniger dan elektrische verwarming en effectiever dan zonne-energie. Met een warmtepomp komt zo’n 80% van de warmte gratis uit de natuur en betaal je slechts voor 20%, wat zorgt voor een hoog rendement. Dit maakt de warmtepomp niet alleen efficiënt, maar ook voordelig – dé perfecte keuze om je zwembad het hele seizoen heerlijk warm te houden!



Bypass


Om de ECO+ warmtepomp op je zwembad aan te sluiten, heb je een bypass nodig. Een bypass plaats je tussen je filterpomp en de warmtepomp. Met een simpele draai aan de hendel bepaal je hoeveel water er door de warmtepomp stroomt, en zorg je voor de optimale doorstroom en waterdruk in de warmtepomp. Met de Comfortpool bypass regel je eenvoudig de perfecte watercirculatie en optimaliseer je het rendement van je warmtepomp. Voor een Intex of Bestway zwembad met Ø 38 mm schroefaansluitingen heb je mogelijk nog 2 adapters A nodig om alles passend te maken.


Warmtepomp aansluitset



Zwembadverwarming


Stroomverbruik warmtepomp


Het dagelijkse stroomverbruik van de ECO+ warmtepomp hangt af van factoren zoals de grootte van het zwembad, de buitentemperatuur, het gebruik van een isolerend afdekzeil, en de afstand van de warmtepomp tot het zwembad. In het algemeen kun je stellen dat het verwarmen van 1000 liter water met 1°C ongeveer 1,16 kW verbruikt.



Welke ECO+ warmtepomp is geschikt voor mijn zwembad?


De keuze voor de juiste ECO+ warmtepomp hangt vooral af van de grootte van je zwembad. De warmtepomp moet genoeg capaciteit hebben om al het zwembadwater effectief te kunnen verwarmen. In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van alle Comfortpool ECO+ warmtepompen. Let vooral op de verwarmingscapaciteit en maximale zwembadgrootte. Overcapaciteit kan geen kwaad, maar ondercapaciteit wordt afgeraden. Check ook de minimale pompsterkte om te zien of je filterpomp krachtig genoeg is voor de warmtepomp die je kiest.



* De COP-waarde beschrijft het energieverbruik en rendement van een warmtepomp. Een COP van 5 betekent dat de warmtepomp met 1 kW energie 5 kW warmte kan afgeven.

Specificaties
Meer informatie
SKUCP-16020
Kleur van het productGrijs
MerkComfortpool
ModelECO+ 3 warmtepomp
Afmetingen (LxBxH)82 x 32 x 53 cm
Geschikt voorZwembaden tot 15.000 liter
Pakmaat77 x 30 x 49 cm
Gewicht29 kg
Garantie2 jaar
Reviews 17
Klantenreviews

Reviews 16 to 17 of 17 total

Pagina
Lijst per per pagina

Reviews 16 to 17 of 17 total

Pagina
Lijst per per pagina